Φτάσαμε νωρίς στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ο Αντώνης και η Σταυρούλα βρίσκονταν ήδη στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη και η χαρά για την μεγάλη αυτή μέρα ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους. Κρατούσαν σφιχτά στην αγκαλιά τους τον μικρό τους γιο και με χαμόγελα υποδέχονταν τους συγγενείς και φίλους που έφταναν. Ετοιμάσαμε τον εξοπλισμό μας και οι πρώτες λήψεις άρχισαν από τον προαύλιο χώρο με τον ζεστό ήλιο να φωτίζει τα πάντα γύρω μας.

Ο Ιερέας μας κάλεσε να περάσουμε στο εσωτερικό του Ναού για να αρχίσει η τελετή. Σιωπηλοί και με ευλάβεια, όλοι οι καλεσμένοι στάθηκαν δίπλα στους γονείς και έζησαν μαζί τους την ιερότητα του μυστηρίου. Και το όνομα αυτού: Φίλιππος! Όνομα ηχηρό, όνομα ξακουστό!

Μας έκανε εντύπωση η ηρεμία του μικρού σε όλη τη διάρκεια της Βάπτισης. Απίστευτα χαριτωμένος μέσα στην σοβαρότητά του, βίωνε ήσυχος, ίσως και με μια νότα απορίας τα όσα συνέβαιναν. Με το φακό μας  αναζητούσαμε κάθε έκφραση του προσώπου του, περιμέναμε εκείνες τις αδιόρατες μικρές παιδικές γκριμάτσες που χαρακτηρίζουν την ομορφιά και την αθωότητα  με κάθε λήψη.

Του ευχόμαστε η ζωή του να είναι φωτεινή, χαρούμενη και λαμπερή όπως η μέρα της Βάπτισής του! Τα σχόλια δικά σας!